Zaměstnávání vězňů - Nguyen, Mai Phuong (2015)
Předmětem bakalářská práce je rozbor ekonomických a legislativních aspektů při zaměstnávání odsouzených osob v České republice. V úvodních kapitolách definuji základní pojmy spojené s tématem, jako je: trestný čin, práce a zaměstnanost, a nakonec veřejné finance a veřejný sektor, kde se pokusím analyzovat celkové náklady na výkon trestu. Stěžejní část práce je zaměřena na právní úpravu zaměstnávání vězňů, od pracovních podmínek po forem zaměstnání. V poslední řadě zmíním výhody či nevýhody pro podnikatele a zjistím vývoj zaměstnanosti vězňů v České republice.