Harmonizace pracovního a osobního života - Hrabalová, Martina (2015)
Cílem diplomové práce je zjistit, jaké možnosti se nabízejí v oblasti alternativních pracovních úvazků a jak jsou v podmínkách České republiky využívány a rozšiřovány. Harmonizace osobního a pracovního život je stále častějším tématem pro řadu nejen mladých lidí. Především pro ženy jako matky je tato otázka velmi stresující, protože před ně staví nutnost rozhodnutí, zda zvolit kariéru nebo rodinu. Práce je zaměřena na problematiku harmonizace osobního a pracovního života, kdy budou analyzovány alternativní pracovní úvazky, jejich malé rozšíření v České republice ve srovnání s ostatními státy Evropské unie, a to na základě statistických dat. Budou také analyzovány názory respondentů dotazníkového šetření na oblast harmonizace pracovního a osobního života. V závěru práce budou uvedeny návrhy možných řešení a doporučení pro zaměstnance, vládu a podnikatelské subjekty.