Možnosti uplatnění koučování jako metody vedení lidí v sektoru IT firem - Luňáček, Martin; Stříteský, Marek; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se věnuje problematice využitelnosti koučování jako metody vedení lidí v sektoru IT firem. Cílem práce je analyzovat současně fungující praxi, vymezit, zda je možné koučování v tomto sektoru uplatnit a případně odhalit, co tomu brání. Práce je založena na analýze dat vzešlých z kvalitativního výzkumu -- rozhovorů provedených s manažery několika českých IT firem. Výzkum odhaluje, že existuje několik úskalí, které využívání koučování brání. Obsahem práce jsou i návrhy opatření, které mohou pomoci zjištěné bariéry odstranit. Navrženy jsou i další oblasti, ve kterých by bylo možné koučování v sektoru IT firem využít. Výsledkem práce je zjištění, že koučování jako metodu vedení lidí lze do určité míry uplatnit i v tomto velice specifickém a dynamicky se rozvíjejícím odvětví.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses