Mimosoudní řešení sporů na vnitřním trhu EU pomocí sítě SOLVIT - Zemenová, Tereza (2015)
Bakalářská práce se zabývá alternativním řešením sporů na vnitřním trhu EU pomocí sítě SOLVIT. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na fungování systému SOLVIT a objasnit, jakým způsobem může být nápomocen občanům a podnikům v situacích, kdy čelí problémům vznikajícím chybnou aplikací právních předpisů EU ze strany vnitrostátních správních orgánů. Pozornost je věnována struktuře sítě SOLVIT, její činnosti, spolupráci s Evropskou komisí a jejímu vztahu k ostatním alternativním mechanismům pro řešení sporů. Poslední část práce se zabývá analýzou efektivity činnosti SOLVIT center.