Problematika zákazů jízd v MKD v ČR a okolních státech - Cejnar, Tomáš (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou zákazů jízd. Státy, které analyzuji, jsou Česká republika, Německo, Rakousko a Francie. V teoretické části se zabývám legislativou, která se týká mezinárodní kamionové dopravy. V praktické části se zabývám analýzou zákazů jízd ve vybraných státech. Také se věnuji výjimkám ze zákazů jízd. Poslední část popisuje problémy, které zákazy jízd přinášejí nejen dopravcům.