Trestné činy proti závazným pravidlům tržní ekonomiky a oběhu zboží ve styku s cizinou - Douda, Jiří (2015)
Bakalářská práce se zabývá přesnou interpretací daných skutkových podstat vybraných hospodářských trestných činů. V první kapitole nalezneme obecný výklad základních ekonomických pojmů, konkrétně hospodářská kriminalita, daně a účetnictví. Druhá část je věnována skutkovým podstatám hospodářských trestných činů, která navazuje na kapitolu třetí, jež pojednává o trestně právní odpovědnosti. Závěr bakalářské práce se zaměřuje na konkrétní interpretací dvou hospodářských trestných činů včetně srovnání vybraných skutkových podstat.