Drahé kovy jako peněžní fenomén v historii - Kašpar, Jan; Revenda, Zbyněk, 1959-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce upíná svoji pozornost na historii drahých kovů v peněžní ekonomii. Nejdříve je popsána jejich funkce v roli peněžních standardů a s tím související podmínky a předpoklady ekonomického vývoje. V rámci této práce jsou popsány a z ekonomického hlediska hodnoceny peněžní standardy spojené výlučně se zlatem a stříbrem. V další části je vykresleno období mezi lety 1944 - 1976 spojené s významnou rolí drahých kovů a hlavní prostor je zde věnován kritickému zhodnocení tehdejšího měnového systému. Poslední oddíl je zaměřen na analýzu trhů drahých kovů v současnosti, kde autor postupuje od popisu základních charakteristik a tendencí trhů zlata, stříbra a dalších kovů směrem k praktickému využití daných informací v rámci investičního rozhodování.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses