Oddlužení jako způsob řešení úpadku fyzických osob - Švomová, Veronika; Hásová, Jiřina, 1954-; Moravec, Tomáš, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza právní úpravy institutu oddlužení a jeho ekonomických aspektů v České republice. První část práce se zaměřuje na popis okolností, které provázely vznik institutu oddlužení. Popisuje socioekonomickou situaci domácností, která vedla k nutnosti zavedení institutu oddlužení do českého práva, dále se věnuje vzniku registrů, kontrolních mechanismů napomáhajících zodpovědnému chování spotřebitelů na finančním trhu. Druhá část se věnuje právní úpravě oddlužení, tedy zákonu č. 182/2006 Sb. o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), přičemž zohledňuje novelu insolvenčního zákona, zákon č. 294/2013 Sb. Třetí část je zaměřena na vývoj využívání oddlužení v České republice od jeho vzniku po první čtvrtletí roku 2015.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses