Hodnoty a spokojenost pracovníků - Knotková, Věra; Surynek, Alois, 1954-; Ticháková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hodnot a pracovní spokojenosti. Cílem je analýza vztahu hodnot a spokojenosti pracovníků a určení obecných platností v dané oblasti. Teoretická část je rozdělena do dvou celků, které se věnují hodnotám a spokojenosti. První část poskytuje možnosti pojetí hodnot, jejich klasifikaci, historický vývoj atd. Druhý celek obsahuje definice pojmů, jako je spokojenost, práce či motivace. Následují faktory, které ovlivňují pracovní spokojenost. Oblasti hodnot, spokojenosti a motivace jsou propojeny Herzbergovou motivačně hygienickou teorii. Empirická část je tvořena sekundární analýzou vybraných dat ze dvou dotazníkových šetření "Pracovní orientace (ISSP 2005)" a "Evropský výzkum hodnot - ČR 2008". Data jsou analyzována pomocí metody zakotvené teorie. V závěru práce jsou uvedeny obecné platnosti, které byly na základě této metody určeny.
Vedoucí práce: Alois Surynek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses