Zdravotníctvo ČR a SR - komparácia vybraných parametrov v rokoch 2004-2012 - Hutňan, Tomáš (2015)
Práca sa zaoberá zdravotníctvom Slovenskej a Českej republiky, všeobecnému popisu systému fungovania zdravotníctva a popisu systému financovania zdravotníctva. Prvá časť práce sa zaoberá základnými informáciami o týchto dvoch krajinách. Druhá časť práce sa zaoberá zdravotníctvom, systémom financovania a charakteristikou zdravotníckych systémov využívaných v Českej a Slovenskej republike. Tretia časť sa venuje analýze súkromných a verejných výdajov na zdravotníctvo v Českej a Slovenskej republike. Štvrtá časť je zamerená na komparáciu výdajov na lieky.