Zpoplatnění mezinárodní příležitostné silniční přepravy osob - Čapek, Petr (2015)
Cílem bakalářské práce je poskytnout informace o podnikání v oblasti poskytování příležitostné mezinárodní silniční přepravy osob. Práce seznamuje se základy autobusové dopravy, analyzuje české i mezinárodní legislativní předpoklady k provozování příležitostné dopravy. Následně všeobecně poukazuje na problematiku časových a výkonových poplatků a na závěr z pohledu českého dopravce objasňuje procesy spojené s registrací do daňového systému, daňovým přiznáním a případně platbou či odpočtem daně ve vybraných státech Evropské unie.