Zpoplatnění mezinárodní příležitostné silniční přepravy osob - Čapek, Petr; Zelený, Lubomír; Huňak, James; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem bakalářské práce je poskytnout informace o podnikání v oblasti poskytování příležitostné mezinárodní silniční přepravy osob. Práce seznamuje se základy autobusové dopravy, analyzuje české i mezinárodní legislativní předpoklady k provozování příležitostné dopravy. Následně všeobecně poukazuje na problematiku časových a výkonových poplatků a na závěr z pohledu českého dopravce objasňuje procesy spojené s registrací do daňového systému, daňovým přiznáním a případně platbou či odpočtem daně ve vybraných státech Evropské unie.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses