Analýza současné problematiky korupce v České republice se zaměřením na veřejnou správu - Baštář, Filip; Louda, Tomáš, 1955-; Matula, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato práce analyzuje současný stav korupčního prostředí v České republice. Zaměřuji se primárně na veřejnou správu a veřejný sektor, nicméně ve své práci se snažím o komplexní pohled na danou problematiku. V první části jsou zpracovány teoretické přístupy ke korupci, byrokracii, veřejné správě, lobbingu, zájmovým skupinám apod. V praktické části se zabývám metodami měření korupce, postavením České republiky vůči jiným státům, právnímu ukotvení korupce a dopady korupčního jednání do státního hospodářství. Dále předkládám příčiny vzniku a šíření korupčního jednání a analyzuji současné a plánované nástroje vládního protikorupčního boje ve spojení s činností organizací zabývajících se korupcí. Cílem mé práce bylo zjistit, zda jsou současné protikorupční kroky vhodně nastavené a zda opravdu dochází k jejich realizaci.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses