Analýza a porovnání personálního řízení v drobné a malé firmě - Bareš, Marek (2015)
Tématem této bakalářské práce je problematika personálního řízení v podmínkách drobných a malých firem. Hlavním cílem je kromě prohloubení odborných znalostí z tohoto oboru především popsání personálního řízení ve dvou menších českých firmách (ETC spol. s r.o. a Vyšehradský restaurant Kandelábr) a následné porovnání zjištěných skutečností s výzkumem provedeným akademickými pracovníky VŠE v roce 2006 v rámci projektu zkoumání specifik řízení lidských zdrojů v malých podnicích. Samotná práce je rozdělena na dvě části -- teoretickou a praktickou. V teoretické je vymezen základní pojmový aparát odpovídající analyzovaným společnostem, dále je nastíněn význam personalistiky a následně detailněji charakterizovány nejdůležitější personální činnosti. V praktické části nalezneme nejdříve samotný popis personálního řízení s příklady personální práce prováděné ve zmíněných firmách a posléze je věnován prostor zhodnocení shody zjištěných specifik s uvedeným výzkumem.