Porovnání sňatečnosti a rozvodovosti ve vybraných evropských zemích - Levová, Jitka (2015)
Cílem této práce je zachycení vývoje sňatečnosti a rozvodovosti ve vybraných zemích a následné srovnání těchto demografických událostí promocí vhodných ukazatelů. Dále také nalezení důvodů pro tyto odlišné trendy a porovnání vlivu zjištěných faktorů na chování obyvatelstva. Analyzovány budou tři země (Česká republika, Španělsko a Švédsko), pro které bude porovnána sňatečnost a rozvodovost v období mezi lety 1990 a 2012. Data pro výpočty užitých charakteristik budou čerpána především z Evropského statistického úřadu, případně z národních statistických úřadů jednotlivých zemí v situacích, kdy hlavní zdroj potřebná data neuvádí.