Vliv povinného auditu na tvorbu opravných položek k pohledávkám - Hubáčková, Jana (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou opravných položek v účetnictví a daních České republiky, dále podle Mezinárodních účetních standardů IFRS a podle US GAAP. V teoretické části jsou nejprve uvedeny základní informace o pohledávkách a opravných položkách. Zmíněny jsou i legislativní dokumenty, které tuto problematiku řeší a v níž jsou zakořeněna pravidla pro tvorbu a zúčtování opravných položek. V části praktické je pak zkoumán a pozorován vliv povinného auditu na tvorbu opravných položek na vzorku 100 náhodně vybraných společností včetně výsledků výzkumu doplněných komentářem.