Vliv povinného auditu na tvorbu opravných položek k pohledávkám - Hubáčková, Jana; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou opravných položek v účetnictví a daních České republiky, dále podle Mezinárodních účetních standardů IFRS a podle US GAAP. V teoretické části jsou nejprve uvedeny základní informace o pohledávkách a opravných položkách. Zmíněny jsou i legislativní dokumenty, které tuto problematiku řeší a v níž jsou zakořeněna pravidla pro tvorbu a zúčtování opravných položek. V části praktické je pak zkoumán a pozorován vliv povinného auditu na tvorbu opravných položek na vzorku 100 náhodně vybraných společností včetně výsledků výzkumu doplněných komentářem.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses