Neplatená práca v Českej republike - Daňová, Lenka; Langhamrová, Jitka, 1958-; Cséfalvaiová, Kornélia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cieľom mojej práce je zistenie rozsahu neplatenej práce v Českej republike, konkrétne v hlavnom meste Praha a jej okolí, a zistenie veľkosti neplatenej práce žien a mužov, či existujú významné rozdiely medzi pohlaviami v neplatenej práci. Tento cieľ som sa snažila zistiť na základe skúseností zo zahraničia, konkrétne z výskumu OECD a na základe prieskumu na Slovensku z roku 2011. V Českej republike som svoj cieľ zisťovala pomocou doterajších prieskumov, ale hlavne na základe svojho dotazníkového prieskumu, ktorý som realizovala v hlavnom meste Praha a v jej okolí. Súčasťou práce je aj teoretická časť, kde som sa pokúsila priblížiť význam neplatenej práce a genderové nerovnosti hlavne na trhu práce. V práci som zhrnula doterajšie výsledky prieskumov, zaoberajúce sa problematikou neplatenej práce. Hlavným prínosom mojej práce je prieskum v Českej republike, keďže sa tu žiadny podobný prieskum zatiaľ nekonal. Prínosom je aj navrhnutie možných zmien, pretože bol potvrdený predpoklad, že ženy venujú viac času neplatenej práci ako muži. Tieto zmeny by mohli pomôcť túto nerovnosť kompenzovať.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses