Finanční analýza firmy Chemex s.r.o. - Smolová, Kateřina (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou finanční analýzy firmy Chemex s. r. o. a to v období let 2009 až 2013. Práce je rozdělena na tři části. V první se věnuji popisu a zdůvodnění výběru metodiky, která bude aplikována v praktické části finanční analýzy. Druhá část obsahuje samotnou finanční analýzu firmy Chemex s. r. o.: horizontální a vertikální analýzu, analýzu poměrových ukazatelů a scoringový bonitní model. Poslední část nabídne krátkodobý finanční plán pro rok 2014, v rámci něhož bude sestavena plánová rozvaha a výkaz zisku a ztráty. Oba výkazy budou následně porovnány se skutečnými údaji. Závěr obsahuje shrnutí výsledků z provedené analýzy a doporučení pro firmu. Z analýzy vyplývá, že finanční krize negativně ovlivnila výsledky firmy Chemex, nicméně opatření přijatá jednateli vedla ke zlepšení a většina ukazatelů překonala i své předkrizové hodnoty.