Statistické šetření úrazovosti v dětském věku - Suchopár, Jan (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou úrazovosti v dětském věku. Data byla získána formou dotazníkového šetření od žáků základních škol a z lékařských ordinací. Práce je rozdělena do pěti částí. V první části jsou popsány příčiny vzniku úrazů. Ve druhé části jsou popsány statistické metody. Třetí část se zaměřuje na metody sběru dat a na tvorbu dotazníku. Data jsou zpracována ve čtvrté a v páté části. Cílem je ověření teorie četnosti úrazů v závislosti na věku, pohlaví a aktivitách dítěte pomocí statistických metod. V závěru jsou shrnuty výsledky jednotlivých šetření.