Srovnání diskriminační analýzy a klasifikačních stromů - Dlabač, Jaroslav (2015)
Tato bakalářská práce porovnává dvě metody na diskriminaci a klasifikaci dat ve vícerozměrné statistické analýze. Zatímco diskriminační analýza zastupuje klasickou statistickou metodu na diskriminaci a následnou klasifikaci dat, metoda CART představuje nový postup v data-minigu, který využívá umělou inteligenci. První polovina této práce je věnována teoretickému popisu a srovnání těchto dvou metod. Její druhá polovina už je demonstrací obou metod na praktickém příkladu. Na závěr jsou výsledky obou těchto metod srovnány a zhodnoceny.