Srovnání diskriminační analýzy a klasifikačních stromů - Dlabač, Jaroslav; Vilikus, Ondřej; Stecenková, Marina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce porovnává dvě metody na diskriminaci a klasifikaci dat ve vícerozměrné statistické analýze. Zatímco diskriminační analýza zastupuje klasickou statistickou metodu na diskriminaci a následnou klasifikaci dat, metoda CART představuje nový postup v data-minigu, který využívá umělou inteligenci. První polovina této práce je věnována teoretickému popisu a srovnání těchto dvou metod. Její druhá polovina už je demonstrací obou metod na praktickém příkladu. Na závěr jsou výsledky obou těchto metod srovnány a zhodnoceny.
Vedoucí práce: Ondřej Vilikus
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses