Porovnanie vývoja miery nezamestnanosti v Českej republike a Slovenskej republike - Šutariková, Petra (2015)
Vysoká nezamestnanosť je jedným z najvážnejších makroekonomických problémov, ktoré môžu postihnúť ekonomiku štátu. Kvôli hospodárskej kríze, ktorá prišla v roku 2009, sa takmer všetky štáty, vrátane Českej republiky a Slovenskej republiky museli popasovať so zvýšenou nezamestnanosťou v rôznom rozsahu. Bakalárska práca sa rozdeľuje na teoretickú a analytickú časť a zaoberá sa analyzovaním a porovnávaním vývoja miery nezamestnanosti v rokoch 2007 -- 2014 podľa dĺžky jej trvania, pohlavia a dosiahnutého vzdelania v Českej republike a na Slovensku.