Porovnanie vývoja miery nezamestnanosti v Českej republike a Slovenskej republike - Šutariková, Petra; Pavelka, Tomáš, 1975-; Pivoňka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Vysoká nezamestnanosť je jedným z najvážnejších makroekonomických problémov, ktoré môžu postihnúť ekonomiku štátu. Kvôli hospodárskej kríze, ktorá prišla v roku 2009, sa takmer všetky štáty, vrátane Českej republiky a Slovenskej republiky museli popasovať so zvýšenou nezamestnanosťou v rôznom rozsahu. Bakalárska práca sa rozdeľuje na teoretickú a analytickú časť a zaoberá sa analyzovaním a porovnávaním vývoja miery nezamestnanosti v rokoch 2007 -- 2014 podľa dĺžky jej trvania, pohlavia a dosiahnutého vzdelania v Českej republike a na Slovensku.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses