Sociálne skupiny domácností v ČR v porovnaní s ostatnými krajinami Európskej únie - Havrila, Lukáš; Zbranek, Jaroslav; Musil, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
V bakalárskej práci sa zaoberám domácnosťami a dôraz kladiem na jednotlivé sociálne skupiny domácností. Cieľom tejto bakalárskej práce je preskúmať a porovnať zloženie jednotlivých sociálnych skupín domácností, ich príjmy a výdaje. V teoretickej časti popisujem predovšetkým základné pojmy, ako napríklad hospodáriaca domácnosť, národné účtovníctvo, výberové šetrenie EU-SILC, príjmy a výdaje domácností. V praktickej časti porovnávam jednotlivé ukazovatele medzi sociálnymi skupinami v rámci Českej republiky alebo Európskej únie. Prínosné je aj skúmanie závislosti medzi priemerným ekvivalentným čistým príjmom domácností, v prepočte na 1 osobu za rok v krajine, skúmaným pomocou výberového šetrenia EU-SILC, a výdajmi na konečnú spotrebu domácností, v prepočte na 1 osobu za rok, skúmaným pomocou národných účtov jednotlivých krajín.
Vedoucí práce: Jaroslav Zbranek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses