Vliv sociální politiky státu na porodnost - Václavková, Jana; Šimková, Martina, 1987-; Cséfalvaiová, Kornélia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Úroveň porodnosti v České republice dlouhodobě klesá, což může mít nepříznivý dopad na budoucí populaci. Úkolem práce je definovat sociální politiku a sociální zabezpečení obecně v souvislosti s jejich působením v České republice, Velké Británii a Švýcarsku. Hlavní cíl práce je posouzení vlivu změn v sociální oblasti na vývoj porodnosti v jednotlivých zemích. Pomocí grafického zpracování jsou porovnávány demografické a sociální ukazatele a jsou hledány možné souvislosti jednotlivých výkyvů. Součástí poslední kapitoly jsou i možná opatření a doporučení na zlepšení rodinné politiky v České republice.
Vedoucí práce: Martina Šimková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses