Sňatečnost a rozvodovost – vývoj od roku 1970 do současnosti a srovnání s vyspělými státy EU - Krejčí, Marek (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu sňatečnosti a rozvodovosti od roku 1970 do současnosti. Práce vysvětluje charakter obou těchto demografických procesů i různé ukazatele jejich úrovně i struktury. Je zde detailněji znázorněn vývoj sňatečnosti a rozvodovosti od roku 1970 do doby současné. Pozornost je věnována rovněž sezónnosti sňatečnosti podle měsíců či dnů v týdnu. Hodnoty vybraných ukazatelů jsou porovnány s vývojem ve vybraných evropských zemích. V závěru práce zmiňuje některé současné finanční instrumenty ke zvýšení sňatečnosti. Zabývá se rovněž současnou motivací k založení rodiny.