Sňatečnost a rozvodovost – vývoj od roku 1970 do současnosti a srovnání s vyspělými státy EU - Krejčí, Marek; Fiala, Tomáš, 1953-; Kačerová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu sňatečnosti a rozvodovosti od roku 1970 do současnosti. Práce vysvětluje charakter obou těchto demografických procesů i různé ukazatele jejich úrovně i struktury. Je zde detailněji znázorněn vývoj sňatečnosti a rozvodovosti od roku 1970 do doby současné. Pozornost je věnována rovněž sezónnosti sňatečnosti podle měsíců či dnů v týdnu. Hodnoty vybraných ukazatelů jsou porovnány s vývojem ve vybraných evropských zemích. V závěru práce zmiňuje některé současné finanční instrumenty ke zvýšení sňatečnosti. Zabývá se rovněž současnou motivací k založení rodiny.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses