Maastrichtská fiskální kritéria, jejich vznik a problémy plnění v EU - Papáčková, Hana; Izák, Vratislav, 1941-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na popis maastrichtských kritérií a analýzu časových řad v letech 1995 až 2015. Práce je rozdělena do dvou kapitol. První kapitola popisuje jednotlivá maastrichtská kritéria a zároveň je zde uvedena analýza časových řad ve vybraných členských státech Evropské unie (Belgie, Česká republika, Itálie, Irsko, Německo a Řecko) fiskálního kritéria udržitelnosti veřejných financí, které se skládá z kritéria veřejného dluhu a kritéria veřejného deficitu. Cílem práce je posoudit, zda jsou fiskální kritéria plněna. V poslední kapitole jsou rozebrána další regulatorní opatření maastrichtských kritérií, jimiž je Pakt Stability a růstu, Pakt euro plus a fiskální kompakt, která reagují na jejich nedostatky.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses