Role medií v ruské politice - Aksenova, Daria; Prorok, Vladimír, 1956-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato diplomová práce se zabývá problémem médií a jejich úlohy v moderní společnosti. Fenomén současných hromadných sdělovacích prostředků je rozebírán na příkladu mediálního systému Ruské federace. V práci je udělán pokus zachytit specifika ruských médií, popsat klíčové etapy jejich vývoje a seznámit čtenáře s metodami jejich právní regulace. Hlavním cílem této práce je vyhodnocení aktuálního stavu mediálního systému v Rusku a pochopení roli, kterou hraje v ruské politice a společnosti. Práce je členěna do čtyř kapitol, každá ze kterých řeší samostatný problém. Součástí práce je také výzkum prováděný metodou dotazníkového šetření, pomocí kterého lze najít odpovědi na položené otázky. Výsledky této práce umožňují nejen pochopit funkce současných médií, ale i odhalit konkrétní mechanismy a techniky, jež jsou využívány ruskou vládou za účelem propagandy.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses