Pojištění automobilů z pohledu makléřského obchodu - Režný, Filip (2015)
Tato bakalářská práce představuje práci pojišťovacího makléře jako odborného konzultanta pro podnikovou sféra v problematice pojištění. Cílem práce je analýza současného stavu na českém trhu pojištění vozidel v situaci, kdy pojišťovnám a pojišťovacím zprostředkovatelům přibývají povinnosti, které dříve nebyly. V první části textu vymezuji teoretický základ pojištění automobilu a popisuji jeho dva stěžejní produkty. Další část je věnovaná pojišťovacím zprostředkovatelů a pravděpodobným legislativním změnám upravujícím jejich činnost. Poslední část obsahuje detailní rozbor nabídky flotilového pojištění sedmi největších pojišťoven v oboru na českém trhu. Závěrem shrnuji poznat z analýzy popisem trendu vývoje autopojištění. V bakalářské práci uplatňuji zkušenosti nabyté ze spolupráce s Pojišťovacím makléřstvím BOHEMIA, a.s.