Pojištění automobilů z pohledu makléřského obchodu - Režný, Filip; Ducháčková, Eva, 1958-; Hanzlík, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce představuje práci pojišťovacího makléře jako odborného konzultanta pro podnikovou sféra v problematice pojištění. Cílem práce je analýza současného stavu na českém trhu pojištění vozidel v situaci, kdy pojišťovnám a pojišťovacím zprostředkovatelům přibývají povinnosti, které dříve nebyly. V první části textu vymezuji teoretický základ pojištění automobilu a popisuji jeho dva stěžejní produkty. Další část je věnovaná pojišťovacím zprostředkovatelů a pravděpodobným legislativním změnám upravujícím jejich činnost. Poslední část obsahuje detailní rozbor nabídky flotilového pojištění sedmi největších pojišťoven v oboru na českém trhu. Závěrem shrnuji poznat z analýzy popisem trendu vývoje autopojištění. V bakalářské práci uplatňuji zkušenosti nabyté ze spolupráce s Pojišťovacím makléřstvím BOHEMIA, a.s.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses