Provoz jednosálových kin po roce 1989 na Praze 1 a 2 - Smiková, Michaela; Hanzlík, Jan, 1979-; Hucková, Barbara, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce pojednává o osudech jednosálových kin, která se vyskytovala v městských obvodech Prahy 1 a Prahy 2. Teoretická část práce se zabývá vlivem historických události na provozování kin v průběhu 20. století, a to od jeho počátku, kdy kina zaznamenala progresivní růst, až do jejich postupného úpadku po roce 1989. Praktická část je zaměřena na současný stav jednosálových kin. Jak prosperují klasická kina dnes a jakou funkci plní prostory již zaniklých biografů. Cílem práce je nastínit problematiku udržitelnosti provozování jednosálových kin, zmapovat zaniklé biografy na Praze 1 a 2, analyzovat důvody, které vedly k jejich zániku a zároveň popsat současný stav fungujících kinosálů.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses