Vlastnosti chování výnosových křivek státních dluhopisů - Benešová, Eliška (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou tvaru výnosových křivek sestavených ze státních dluhopisů. Cílem bylo prozkoumat, zda a do jaké míry je tvar výnosové křivky závislý na vnějších makroekonomických ukazatelích, a to na základě teoretických východisek, které byly zpracovány v úvodní části práce. Záměrem bylo zdůraznit praktické využití výnosové křivky a zároveň poukázat na možné nedostatky, které křivka, jakožto indikátor budoucí-ho stavu ekonomiky, může nést.