Vlastnosti chování výnosových křivek státních dluhopisů - Benešová, Eliška; Stádník, Bohumil; Staniek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou tvaru výnosových křivek sestavených ze státních dluhopisů. Cílem bylo prozkoumat, zda a do jaké míry je tvar výnosové křivky závislý na vnějších makroekonomických ukazatelích, a to na základě teoretických východisek, které byly zpracovány v úvodní části práce. Záměrem bylo zdůraznit praktické využití výnosové křivky a zároveň poukázat na možné nedostatky, které křivka, jakožto indikátor budoucí-ho stavu ekonomiky, může nést.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses