Analýza zdrojů kulturní instituce - Nováková, Marie (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu finančních, hmotných, nehmotných i lidských zdrojů kulturní instituce Museum Kampa -- Nadace Jana a Medy Mládkových v období 2003-2012. Teoretická část práce je zaměřena na teorii nestátních neziskových organizací a prostředí kulturních institucí, jelikož mezi ně se Museum Kampa -- Nadace Jana a Medy Mládkových řadí. Teorie popisuje právní formy neziskových organizací v České republice a dále se soustředí na popis možných zdrojů organizace a zejména na způsoby získávání těchto zdrojů nestátními neziskovými organizacemi. Teoretická část se také věnuje metodám analýzy zdrojů organizace, které jsou následně využity v praktické části. Praktická část se zaměřuje na popis konkrétních finančních, hmotných, nehmotných a lidských zdrojů muzea, dále je v ní provedena horizontální a vertikální analýza zdrojů a souhrnné analýzy s využitím modelů BAMF a KAMF*. V práci je také uvedeno porovnání s trendy v oboru působení a doporučení pro další vývoj organizace.