Analýza zdrojů kulturní instituce - Nováková, Marie; Vávrová, Hana, 1970-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu finančních, hmotných, nehmotných i lidských zdrojů kulturní instituce Museum Kampa -- Nadace Jana a Medy Mládkových v období 2003-2012. Teoretická část práce je zaměřena na teorii nestátních neziskových organizací a prostředí kulturních institucí, jelikož mezi ně se Museum Kampa -- Nadace Jana a Medy Mládkových řadí. Teorie popisuje právní formy neziskových organizací v České republice a dále se soustředí na popis možných zdrojů organizace a zejména na způsoby získávání těchto zdrojů nestátními neziskovými organizacemi. Teoretická část se také věnuje metodám analýzy zdrojů organizace, které jsou následně využity v praktické části. Praktická část se zaměřuje na popis konkrétních finančních, hmotných, nehmotných a lidských zdrojů muzea, dále je v ní provedena horizontální a vertikální analýza zdrojů a souhrnné analýzy s využitím modelů BAMF a KAMF*. V práci je také uvedeno porovnání s trendy v oboru působení a doporučení pro další vývoj organizace.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses