Účetní zobrazení rizik u účetních jednotek veřejného sektoru - Kortanová, Nikola; Svoboda, Michal, 1983-; Zouhar, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se věnuje účetnímu zobrazení rizik u účetních jednotek veřejného sektoru, kdy hlavním cílem je zhodnocení míry zachycení rizik v účetnictví a posouzení současné legislativní úpravy i její případné změny. První kapitola se zabývá vymezením veřejného sektoru a definuje pojem "vybraná účetní jednotka". Následující kapitola popisuje obecné pojetí rizik se zaměřením na veřejný sektor a zaměřuje se na všeobecně uznávané účetní principy a zásady, zejména zásadu opatrnosti. Třetí kapitola pojednává o právních předpisech v oblasti účetnictví vybraných účetních jednotek a o vybraných nástrojích účetního zobrazení rizik včetně jejich komparace s mezinárodními účetními standardy. Poslední kapitola je věnována praktické části, která je založena na analýze dat Centrálního systému účetních informací státu a vyhodnocení dotazníkového šetření od oslovených účetních jednotek.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses