Cudzinci v Českej republike po roku 1993 - Sabó, Martin (2015)
Predložená bakalárska práca sa zaoberá cudzincami žijúcimi v Českej republike po roku 1993. Okrem samotného skúmania cudzincov poukazuje aj na ich vzdelanie a ekonomickú aktivitu. Všetky kapitoly sú analyzované z niekoľkých hľadísk, ktoré okrem samotného počtu zahraničných občanov zobrazujú aj ich národnostné zloženie a priestorové rozloženie v jednotlivých regiónoch Česka. Bakalárska práca poukazuje na možné dôvody, ktoré vedú cudzincov k rozhodnutiu študovať na stredných či vysokých školách alebo pracovať na území Českej republiky. Vývoj počtu cudzincov na českých školách a českom pracovnom trhu je spracovaný do grafickej podoby.