Cudzinci v Českej republike po roku 1993 - Sabó, Martin; Cséfalvaiová, Kornélia; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Predložená bakalárska práca sa zaoberá cudzincami žijúcimi v Českej republike po roku 1993. Okrem samotného skúmania cudzincov poukazuje aj na ich vzdelanie a ekonomickú aktivitu. Všetky kapitoly sú analyzované z niekoľkých hľadísk, ktoré okrem samotného počtu zahraničných občanov zobrazujú aj ich národnostné zloženie a priestorové rozloženie v jednotlivých regiónoch Česka. Bakalárska práca poukazuje na možné dôvody, ktoré vedú cudzincov k rozhodnutiu študovať na stredných či vysokých školách alebo pracovať na území Českej republiky. Vývoj počtu cudzincov na českých školách a českom pracovnom trhu je spracovaný do grafickej podoby.
Vedoucí práce: Kornélia Cséfalvaiová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses