Etická dilemata účetního - Škorničková, Lenka; Pelák, Jiří, 1977-; Králová, Magdalena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na profesní etiku související s účetnictvím. Hlavním zdrojem jsou etické kodexy pro profesní účetní existující v České republice. Práce má několik hlavních cílů. Nejprve zjistit, jak jsou na tom necertifikovaní účetní se znalostí etických norem, případně zvýšit povědomí o nich. Dále zjistit kolik účetních bylo někdy požádáno o zkreslení účetních dat. V neposlední řadě rozebrat několik situací, v nichž bude postava fiktivního účetního řešit etická dilemata. Cílem je, aby se čtenář zamyslel nad postupnými kroky rozhodovacího procesu, nad tím, jak by jednal on sám na místě fiktivního účetního a nad závěrečným řešením. V závěru celou práci shrnu a navrhnu opatření, která by mohla zlepšit situaci, ať už z hlediska dodržování zákonných a etických norem, vzdělávání apod.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses