Externý audit komerčných bánk v ČR - Ágošton, Peter; Teplý, Petr, 1977-; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Táto diplomová práca sa zaoberá oblasťou externého auditu komerčných bánk v prostredí Českej republiky. Jej cieľom je poukázať na odlišné techniky a špecifické procedúry, ktoré sú využívané v priebehu externého auditu komerčnej banky a ktoré odlišujú štatutárny audit bánk od auditu iných nebankových spoločností, spoločností poskytujúcich služby a výrobných podnikov. Ďalším cieľom tejto diplomovej práce je skúmanie lineárnej závislosti medzi počtom zmien audítora a zvolenými ukazovateľmi výkonnosti komerčnej banky. V prvej časti diplomovej práce nájdeme obecný rámec externého auditu s dôrazom na právne aspekty. Druhá časť sa zaoberá odlišnosťou banky od nebankových subjektov. V tretej časti diplomovej práce je uvedený popis jednotlivých auditných fáz, s dôrazom na fázu samotného výkonu auditu banky, na ktorej sa autor tejto diplomovej práce sám zúčastnil. V záverečnej časti tejto diplomovej práce nájdeme skúmanie lineárnej závislosti medzi počtom zmien audítora a vybranými ukazovateľmi výkonnosti komerčnej banky.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses