Možnost snížení daňového zatížení obcí prostřednictvím elektronických aukcí - Hurda, Filip (2015)
Bakalářská práce v první řadě rozebírá a přibližuje čtenáři dvě problematiky, které spolu vzájemně ne příliš souvisejí. Jednou z nich jsou elektronické aukce ve veřejných zakázkách a druhou financování územně samosprávných celků, konkrétně jeden z jejich daňových příjmů, a to místní poplatky, resp. místní daně. Empirická část práce zmíněné problematiky spojuje. Nejprve studuje závislost výše finanční úspory dosažené v rámci elektronické aukce na objemu veřejné zakázky a poté je aplikována relativní výše průměrné finanční úspory na náklad vybraného města v komparaci s příjmem z místních poplatků a daně z nemovitosti za rok 2013.