Účetní uzávěrka a závěrka v ČR - Bukovjanová, Iva; Mikeš, Jan; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce s názvem "Účetní uzávěrka a závěrka v ČR" je rozdělena na dvě hlavní části. První teoretická část by měla čtenáři ujasnit průběh účtování na konci účetního období a činnosti, které s tím souvisejí. Teoretická část práce se zabývá problematikou účetní uzávěrky, ve které jsou blíže popsány úkony účetní jednotky před řádným uzavřením účetnictví, jako je například inventarizace, uzavírání účetních knih, ale především stanovení daně z příjmů. Druhá polovina teoretické části rozebírá hlavní účetní výkazy tvořící účetní závěrku, především rozvahu a výkaz zisku a ztráty. Po přečtení této práce by měl čtenář porozumět principům a postupům uzavírání účetnictví a výkaznictví právnických osob v České republice. Druhá část práce je praktická, která se věnuje účetní závěrce konkrétního podniku, rozboru jeho účetních výkazů, výši jejich jednotlivých položek a celkovému zhodnocení hospodaření daného podniku. V přílohách jsou uvedené výkazy účetní závěrky tohoto podniku.
Vedoucí práce: Jan Mikeš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses