Likvidace podniku - Brandejsová, Michaela; Miková, Tereza; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Předmětem bakalářské práce je zpracování problematiky likvidace obchodních korporací v České republice. Celý průběh likvidace směřující k zániku podniku je pojímán z právní, účetní i daňové perspektivy. Na začátku teoretické části jsou zmíněny, mimo jiné, důvody pro zrušení společnosti s likvidací a popis povinností a práv likvidátora, jenž je ústřední postavou celého procesu. Dále se práce zabývá zejména podrobnějším popisem celého procesu likvidace, od dobrovolného rozhodnutí společníků o ukončení podnikání po výmaz právnické osoby z obchodního rejstříku. V praktické části jsou uvedeny alternativy ukončení likvidace na fiktivním podniku, a to především z účetního hlediska.
Vedoucí práce: Tereza Miková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses