Ekonomika a fundraising v neziskové organizaci - Kubů, Petra; Boukal, Petr, 1962-2022; Vávrová, Hana, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zhodnocení ekonomické situace konkrétní obecněprospěšné společnosti Dialog Jessenius. Analýza společnosti je prováděna se zaměřením na fundraisingové metody, jenž společnost využívá k získávání potřebných zdrojů. V teoretické části se práce zaměřuje na základní informace o neziskovém sektoru, strukturu zdrojů, důležitou terminologii z fundraisingové oblasti a představení fundraisingových metod. Praktická část obsahuje podrobný popis a hodnocení používaných fundraisingových metod. Celková ekonomická situace v oblasti fundraisingu je podrobně prošetřena za pomoci BCG matice. Na základě zjištěných výsledků je následně provedena predikce budoucího vývoje fundraisingových metod ve společnosti.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses