Základní aspekty vztahu daňového a finančního účetnictví v Rusku - Torovik, Anastassiya (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou účetního a daňového systému Ruské federace, provádí jejich komparaci a zjišt'uje problematické aspekty vztahu těchto dvou systémů na praktickém příkladu. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části v první kapitole je rozebráno finanční účetnictví. Druhá kapitola se věnuje daňovému účetnictví a problematice výpočtu daně ze zisku. Třetí kapitola je zaměřena na vztah finančního a daňového účetnictví, uvádí shodné rysy a rozdíly, rovněž se zabývá i trvalými a přechodnými rozdíly a vznikem odložené daně. V praktické části jsou představeny problémy vztahu těchto dvou systémů na příkladu vybraných judikátů.