Základní aspekty vztahu daňového a finančního účetnictví v Rusku - Torovik, Anastassiya; Purina, Marina; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou účetního a daňového systému Ruské federace, provádí jejich komparaci a zjišt'uje problematické aspekty vztahu těchto dvou systémů na praktickém příkladu. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části v první kapitole je rozebráno finanční účetnictví. Druhá kapitola se věnuje daňovému účetnictví a problematice výpočtu daně ze zisku. Třetí kapitola je zaměřena na vztah finančního a daňového účetnictví, uvádí shodné rysy a rozdíly, rovněž se zabývá i trvalými a přechodnými rozdíly a vznikem odložené daně. V praktické části jsou představeny problémy vztahu těchto dvou systémů na příkladu vybraných judikátů.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses