Cizinci a jejich vliv na ekonomiku ČR - Valenta, Samuel (2015)
Cílem této bakalářské práce je na základě dostupných a získaných dat přiblížit problematiku týkající se cizinců na území České republiky. Analýza počtu cizinců, počet povolení k pobytu a jejich integrace do české společnosti jsou velmi důležitými faktory při vědomí, že se imigrace stává jedinou možností při zachování reprodukce obyvatelstva a následné udržitelnosti ekonomické aktivity. Velmi důležitou součástí je však získání přehledu o možnostech cizinců a jejich následném uplatnění na pracovním trhu. Nejdůležitějším cílem této práce je zajistit ucelený pohled na problematiku cizinců v České republice, a to z hlediska integrace, rodinného chování a jejich zaměstnanosti. Zároveň práce zjišťuje, jaký vliv, ač už pozitivní či negativní, mají cizinci na ekonomiku České republiky.