Cizinci a jejich vliv na ekonomiku ČR - Valenta, Samuel; Šimková, Martina, 1987-; Kačerová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této bakalářské práce je na základě dostupných a získaných dat přiblížit problematiku týkající se cizinců na území České republiky. Analýza počtu cizinců, počet povolení k pobytu a jejich integrace do české společnosti jsou velmi důležitými faktory při vědomí, že se imigrace stává jedinou možností při zachování reprodukce obyvatelstva a následné udržitelnosti ekonomické aktivity. Velmi důležitou součástí je však získání přehledu o možnostech cizinců a jejich následném uplatnění na pracovním trhu. Nejdůležitějším cílem této práce je zajistit ucelený pohled na problematiku cizinců v České republice, a to z hlediska integrace, rodinného chování a jejich zaměstnanosti. Zároveň práce zjišťuje, jaký vliv, ač už pozitivní či negativní, mají cizinci na ekonomiku České republiky.
Vedoucí práce: Martina Šimková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses